Volgers

zondag 14 december 2014

kerstster hanger

Ik zie een ster......

Hoi allemaal,

Deze ster is gemaakt met de scandinavian christmas lijn van Studio Light.
Zo mooi om te verwerken op je kerstcreatie.


Uit kraft karton heb ik de grootste ster gesneden met een dutch dubadoo mal.
Een maat kleiner gesneden uit basis sd 176, en nog een maatje kleiner ook uit basis sd 176 maar dan de andere kant van het dessin papier gebruikt. Het plaatje vind ik zo snoezig. De rand is met een kartelschaar geknipt en vervolgens bewerkt met disstress inkt.


Uit de grootste ster heb ik met deze stans een kleine ster uit gestanst. Omdat ik het papier aan beide kanten zo mooi vindt is het zo nog te zien, uit basis sd 176 heb ik een formaat kleiner gestansd. Deze heb ik eerst gemat op een rood papier en dit zo uitgeknipt dat hiervan een randje zichtbaar blijft. De spiralen welke je ziet heb ik als volgt gemaakt:

Je draait een stuk dun (jute) touw om een breinaald, en smeert dit in met modge podge. Dit goed laten drogen, als je het dan voorzichtig van de breinaald afhaalt en iets uit elkaar trekt heb je je spiraal.

De stempel is al een oude van marianne design. Ik vind het leuk om met embossing poeder te werken en dat heb ik hier ook weer gedaan.


Ze springen er nog net niet af deze hertjes, maar zijn ze niet leuk! Deze, en nog veel andere items zijn op dit vel te vinden, en je hoeft niet te knippen want het is al voor gestanst.


Het mooie plaatje is rondom versierd met  kralen aan een ijzerdraad, houten sterretjes en jute.
De twee stempels zijn van joy. De "sneeuw" is gemaakt met 3 d verf, dit geeft een 3 d effect als het droog is.


Hier een foto van de achterkant van de creatie, zo zijn de beide kanten van de vellen te zien.
De ster heb ik bewerkt met disstress inkt, geeft een iets mooiere uitstraling.
De hanger kan dus ook voor het raam omdat de achterkant ook  leuk is om naar te kijken.

Ik vind het altijd erg leuk om te lezen wat jullie er van vinden, en mocht iets niet helemaal duidelijk zijn laat het me dan ook even weten.

Creatieve groet Emmy.

1 opmerking: